اختلال شخصیت اسکیزوئید

خلاصه مقاله 
اختلال شخصیت اسکیزویید (الگوی پایدار و نافذ فاصله گرفتن از روابط اجتماعی و دامنه محدودی از ابراز هیجانی.)

◾اختلال شخصیت اسکیزوئید ( SPD) Schizoid personality disorder

🔹الگوی پایدار و نافذ فاصله گرفتن از روابط اجتماعی و دامنه محدودی از ابراز هیجانی.این افراد معمولا به دنبال برقراری روابط نزدیک با دیگران نبوده و اغلب فعالیت های انفرادی را انتخاب میکنند .این افراد نسبت به تمجید شدن یا مورد انتقاد قرار گرفتن بی تفاوت هستند .

🔸آنها علاقه مند به تنهایی هستند و تمایلی به برقراری ارتباط ندارند.
گاه در صحبت کردن از جملات استعاری استفاده میکنند.
آنها میتوانند انرژی روانی زیادی را صرف کارهایی کنند که نیازی به تعاملات اجتماعی ندارند.
ممکن است چند دوست صمیمی داشته باشند اما اغلب این دوستان مربوط به قبل از نوجوانی است.بعد از نوجوانی کسی را در حلقه دوستان جای نمی‌دهند.
حالت عاطفی‌شان کند و محدود است به‌طوری‌که ممکن است افراد غیر متخصص و عادی آنان را افرادی خشک و بی‌احساس تلقی کنند.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید را دیگران، آدم‌هایی نامتعارف، عجیب، منزوی و تک‌رو می‌دانند.
به‌ندرت پیش می‌آید که شخصی که این اختلال را دارد، تقاضای درمان کند مگر آن‌که دچار بحرانی مثل افسردگی شدید یا بیکاری شوند و یا به اصرار شخصی وادار به درمان شوند. درمانگران غالباً درمان را با متذکر شدن ارزش روابط اجتماعی شروع می‌کنند. کسی که اختلال شخصیت اسکیزویید دارد حتی باید هیجاناتی را که دیگران حس می‌کنند یاد بگیرد تا بتواند همدلی کردن را بیاموزد.

 

 

 

 

 

 

 

🔹میزان شیوع اختلال شخصیت اسکیزوئید به درستی تعیین نشده،ولی ممکن است در ۸ درصد از جمعیت عمومی وجود داشته باشد. نسبت جنسی این اختلال نامعلوم است، اما در برخی از مطالعات، نسبت مرد به زن را در این اختلال، دو به یک گزارش کرده‌اند. افراد مبتلا به این اختلال، بیشتر جذب مشاغل انفرادی می‌شوند که مستلزم حداقل تماس با دیگران است. خیلی از این‌ها شبکاری را بر کار روز ترجیح می‌دهند، چون دیگر مجبور نخواهند بود با افراد زیادی برخورد داشته باشند.

 

 

 

تلگرام
واتساپ
پست الکترونیک
پیمایش به بالا