خودارضایی

◾خودارضایی چیست؟

خودارضایی یا اِستِمنا  یک نوعی فعالیت جنسی که سبب ارضای ناقص میل جنسی شما میشود که شامل دست زدن به اندام تناسلی یا سایر نواحی حساس بدن برای تحریک یا لذت جنسی است.

◾دلایل عمده خود ارضایی چیست؟
  1.  نداشتن شریک جنسی است…
  2.  تنهایی
  3.  تماشای فیلم های محرک
  4.  قرار گرفتن در شرایط شهوت برانگیز
  5.  تفکرات سکس گرایانه
  6. ماندن زیاد زیر دوش حمام
  7. استفاده از غذاهای پر انرژی
  8. اختلالات روانی
  9. ورزش نکردن و..
◾عوارض خود ارضایی
  • عدم تعادل ذهنی و جسمی
  • کاهش سطح میل جنسی در روابط واقعی
  • آسیب رساندن به جنین در دوران بارداری
  • اضطراب
  • افسردگی
  • انزال زودرس
  • خودارضایی سبب دهیدراتاسیون(کاهش مایعات بدن) میشود و اینجاست که ما شاهد علائمی همچون، تشنگی، ضعف و خستگی، گود افتادن چشمها، کاهش حجم عضلانی و کاهش قدرت بدنی میشویم.
  • در صورت تداوم عمل خودارضایی در برخی افراد فقط برطبق شواهد : اختلالات عصبی، همچون عصبانیت و پرخاشگری مشاهده شده است.
  • بی میلی جنسی و سرد مزاجی به روابط حقیقی
  • عدم ارضا در رابطه جنسی واقعی
  • بی اختیاری ادرار در مردان
  • زود انزالی یا دیر انزالی
  • افزایش میل بیشتر به خودارضایی
  • اختلال در انجام فعالیت‌های روزمره
  • کاهش عزت نفس
  • احساس گناه و سرزنش مداوم خود
◾راهکارهایی جهت ترک خودارضایی:

🔸اولین راهکار فرار از تنهایی است (یعنی زمانیکه شما تنها شدید بلافاصله بلند شوید،به بیرون بروید یا در جمع حاضر شوید.)
🔸از تماشای فیلم های محرک به شدت بپرهیزید
🔸دیر شام نخورید و هرگز شبها با شکم پر نخوابید
🔸قبل از خواب در هر زمانی مثانه را خالی کنید
🔸زیاد زیر دوش حمام نمانید
🔸همیشه ورزش کنید (ورزش باعث تخلیه انرژی ذخیره شده در بدن شما میشود و شمارا از خودارضایی دور میکند)

◾راهکار جهت بازگشت قدرت بدنی شما:

🔹این عمل را به طور کامل ترک کنید و دیگر هرگز این عمل را انجام ندهید…
🔹حتما هر روز حداقل نیم ساعت ورزش کنید به طوری که عرق کنید
🔹میتوانید از مولتی ویتامین مینرال به مدت ۱۰الی۲۰ روز، روزی یک عدد استفاده کنید.
🔹مایعات زیاد بنوشید
🔹میتوانید جهت افزایش قدرت بدنی خود به بدنسازی بروید و عضلات ضعیف شده خود را تقویت کنید
🔹غذاهای با ارزش غذایی بالا همچون ماهی مصرف کنید.
🔹خود را مشغول کاری کنید که فکرتان به واسطه آزاد بودن ، به سمت محتوای جنسی نرود.. مطالعه کنید، با دوستان به تفریح بروید و…

✴️ با رعایت این نکات، بعد از ۲ ماه قدرت بدنی شما باز خواهد گذشت و از شدت عوارضی که خودارضایی بر بدن شما گذاشته است کاسته خواهد شد.
در صورت داشتن هر یک از علائم بالا می‌توانید به یک درمانگر اختلالات جنسی مراجعه کنید.

 

 

◾نکاتی در مورد خود ارضایی دوران کودکی

●  خود ارضایی کودکان ،ارضاء جنسی نیست.
●  با رفتار بزرگ سال فرق می کند.
●  به منظور کشف دست می زند.

◾چگونه برخورد کنیم؟

▫️تغافل کردن (ابتدا باید رفتار کودک را نادیده بگیرید. گویی رفتاری عادی دارد. مانند دست زدن او به گوش یا چشمش.)
▫️در صورت برخورد مستقیم باعث تقویت رفتار غلط در کودک می شود.
▫️والدین ثبات هیجانی داشته باشند (به هم نریزند، نق زدن و داغ کردن و … نداریم)
▫️احساس گناه نمیکنیم و به کودک هم حس گناهکاری نمی دهیم. مثال:
(من چه کردم که بچه ام …)
(خاک بر سر من که بچه ام …)
(وای بچه نکن این کار خیلی بده…)
(وای اگر ازین کارا بکنی خدا میسوزوندت…)
▫️عدم اشاره مستقیم(این کار بده! زشته !گناهه ! خطرناکه! و…)

اگر فرزندتان این نشانه ها را دارد ، دادن زدن ، دعوا کردن و تنبیه کردن برایش سم است :
(ناخن جویدن -شب ادراری – لکنت زبان – کابوسهای شبانه – اضطراب جدایی – بدغذایی – عدم کنترل ادرار یا مدفوع – خود ارضایی) این رفتارها می‌تواند نشانه اضطراب در کودک باشد که با رفتار درست والدین حل شود ، اما اگر مراقب فرزندتان نباشید میتواند تبدیل به افسردگی ، اختلالات شخصیتی  یا وسواس شود

◾‍ ‍ خودارضایی در کودکان پیش دبستانی

دیدن  صحنه هایی که کودک در آن با اندام تناسلی خود بازی میکند نگرانی های زیادی را در والدین ایجاد می کند و سوالی که والدین در این رابطه میپرسند این است که چه واکنشی در این مواقع از خود نشان دهیم؟
کودکان بین سنین ۳ تا ۶ سال مرحله ای از رشد به نام ” مرحله ی آلتی” را طی میکنند. در این بازه ی سنی کودکان به وجود اندام های جنسی خودشان پی می برند، به کاوش در مورد آن ها می پردازند و متوجه این موضوع میشوند که مالش این قسمت از بدنشان لذت بیشتری نسبت به دیگر اعضای بدنشان خواهد داشت . نکته ی مهمی که در اینجا برای والدین وجود دارد این است که لطفا انجام این کار در کودکان را با دنیای بزرگسالی یکسان ندانیم؛ این رفتار در کودک بسیار طبیعی است و پس از اینکه این قسمت از بدنشان را کشف کردند دست از لمس کردن و مالش آلت تناسلی شان خواهند برداشت . لطفا به فرزندتان مدام تذکر ندهید   اونجا ممنوعه و یا اینکه اصلا نباید به اونجا دست بزنی. گفتن چنین جملاتی بچه ها را گیج خواهد کرد و حتی باعث ایجاد نگرانی و اضطراب در آن ها خواهد شد و گاهی   برای آنها ترس هایی در مورد اینکه چطور باید با این عضو از بدنشان رفتار کنند ایجاد خواهد کرد.  حتما حواسمان به جملاتی که در این زمینه به کودکمان می گوییم باشد زیرا همین جمله ها اگر چه ممکن است از نظر ما پیش پا افتاده باشد ولی ممکن است در بزرگسالی بر روی روابط جنسی اش تاثیر بگذارد
بسیار مهم است بدانیم در رابطه با این موضوع با کودکمان بی مهری نکنیم او را   شرمنده و خجالت زده نکنیم و تحقیر وتنبیه ممنوع است.

◾راه کارهایی جهت کاهش خود ارضایی در کودکان

*همانطور که اشاره شد دست زدن به اندام جنسی در کودکان سنین پیش از دبستان رفتاری طبیعی است و کشف این منطقه لذت بخش  بخشی از رشد کودک  است. در صورتیکه کودک این عضو از بدن را دوست داشته باشد باعث میشود هویت جنسی سالم پرورش یابد.  پس اگر فرزند شما به آلت تناسلیش دست میزند دلیل بر وجود اختلال یا بی کفایتی شما در فرزند پروری نیست .این رفتار کاملا طبیعی و مربوط به این مرحله رشدی است.

*در صورتیکه انجام این رفتار در فرزند شما  به صورت عادت شدید در آمده و تعداد دفعات و زمانی که برای این رفتار صرف می کند  زیاد است و در صورتیکه رفتارهای لذت بخش دیگر مثل بازی کردن با دوستان را نادیده می گیرد یا برای کاهش اضطراب دست به این رفتار میزند، انجام این کار دیگر یک کنجکاوی ساده نیست. انجام طولانی مدت  این رفتار مشکلات جسمانی و هیجانی برای کودک به وجود خواهد آورد.

*به فرزندتان آموزش بدهید که این ناحیه از بدن قسمت  خصوصی بدن است و انجام این کار در حضور دیگران  باعث می شود آنها احساس خوبی نداشته باشند. کودک را سرزنش یا تحقیر و قضاوت نکنید  فقط برایش توضیح دهید می توانید در غالب داستان ، نقاشی و یا مینیاتورهایی در شن بازی یا عروسک هایی که دارد این موضوع را به کودک آموزش دهید و در مورد اینکه آدمها به تنهایی به حمام و دستشویی می روند بگویید .
*زمانیکه در موقعیت خود ارضایی کودک قرار دارید، به کاری که کودک انجام می دهد هیچ اشاره ای نکنید .حواس کودک را به فعالیت هایی که برای او جذاب و لذت بخش است پرت کنید.
*رابطه لذت بخش شما با کودکتان و بازی کردن ، وارد کردن کودک در جمع دوستان و کمک به او جهت یافتن دوست و افزایش روابط اجتماعی باعث کاهش اضطراب و در نتیجه کاهش خود ارضایی  خواهد شد.
*آموزش در مورد اندام جنسی و چگونگی مراقبت از آن را شروع کنید.
*به حل مساله بپردازید و بر روی مشکلاتی که با فرزندتان دارید که باعث می شود روابط خوبی نداشته باشید تمرکز کنید و  سعی کنید به فرزندتان کمک کنید که فعالیت های اجتماعی و بین فردی بهتری رو تجربه کند ، زیرا تمام این موارد باعث میشود فرزند شما  از لاک تنهایی خودش بیرون بیاید ودر اتاق تنها نماند.

◾برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان چگونه باید باشد؟

قدم اول در  برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان  این است که بدانیم مطرح کردن اینگونه مسائل نه تنها زشت نیست بلکه در سلامت جنسی خود نوجوان نقش بسیار مهمی دارد .  متاسفانه دستگاههای آموزشی و معلمان که خانواده دوم نوجوانان هستند، روی این مسائل مانور نمی دهند. تنها یک  یا چند مشاوره تحصیلی در مدرسه به  انتخاب رشته یا مشکلات درسی نوجوانان کمک می کنند. به همین دلیل مسئولیت والدین چند برابر می شود. والدین موظف هستند تا پاسخ مناسبی برای ابهامات جنسی نوجوانان داشته باشند. خوب در شرایطی که نوجوان بیشتر اوقات خود را با همسن و سالان خود  سپری می کند قطعا از آن ها همه چیز را می آموزد اما با بدترین شیوه ممکن. علاوه بر تحریکات اشتباه جنسی ممکن است به بیماری های بدی نیز دچار شود.خود ارضایی، ارتباط جنسی با هم جنس یا جنس مخالف، دیدن فیلم های مستهجن، آموزش رفتن به سایت های غیر اخلاقی نمونه های بارز فساد اخلاقی هستند که در بیشتر نوجوانان دیده میشود.
قدم دوم صحبت کردن با نوجوان در مورد مسائل جنسی است. والدین باید آگاهی نوجوان را نسبت به تغییرات بدنشان بالا ببرند. والدین باید ارگان های تناسلی و مواردیکه در طی تحریکات جنسی  اتفاق می افتد را به خوبی برای فرزندشان تشریح کنند. علاوه بر این خطرات جنسی  را به طور آشکار برای فرزندانشان توضیح دهند.در برخورد با نیازهای جنسی نوجوانان این مسائل باید مطرح شود:
➖او باید در مورد اندام تناسلیش اطلاعات کافی داشته باشد.
➖نوجوان باید عوارض خود ارضایی را بداند.
➖باید در مورد بیماری های مقاربتی جنسی و راه های انتقال آن ها آگاه باشد.
➖باید بداند که مضرات رفتن به سایت های غیر اخلاقی و دیدن فیلم های مستهجن چیست.

◾بحران نیازهای جنسی نوجوانان چیست؟

بحران نیازهای جنسی نوجوانان از سنین ۱۱ سالگی شروع شده و در سنین ۱۵ تا ۱۷ سالگی به اوج خود می رسد. نوجوان در این سن نسبت به بدن خود بسیار حساس شده و حس ناشناخته ای در مورد  اندام های جنسی اش دارد. این اولین مرحله از بحران است.
در مرحله دوم نوجوان متوجه تحریکات بدن خود می شود. این تحریکات ممکن است در خواب اتفاق بیافتد یا یک انزال غیر ارادی ببیند. یا ممکن است با دیدن جنس مخالف یا صحنه ای عاطفی حالش عوض شده و آلت تناسلی اش رشد کند و در دختران مایعی از آنها خارج شود. زمانی که علاقه به جنس مخالف پیدا می کند دوست دارد با او ارتباط داشته باشد.
تمام حرکات نوجوان از روی احساس است نه عقل. به همین دلیل بزرگترین شکست های عاطفی را در این سن می گیرند. اگر عشق او عاطفی باشد کنار آمدن با این شرایط برای خود و برای والدینش آسان تر است. اما بحران نیاز جنسی نوجوانان از جایی آغاز می شود که تحریکات شهوانی او زیاد باشد. در این صورت مبارزه کردن با این تحریکات بسیار سخت است. برخی از نوجوانان نسبت به برخی دیگر گرم مزاج تر هستند و این موضوع مدیریت را سخت می کند.

 

تلگرام
واتساپ
پست الکترونیک
پیمایش به بالا