تمرکز

◾تمرکز

🔸 تمرکز یعنی تواناییِ متمرکز کردن افکار ، توجه و انرژی خود بر روی یک موضوع و بیرون راندن تمام افکار، ایده‌ها، احساسات و هیجان‌های نامربوط از ذهن. تمرکز ذهنی در زندگی اهمیت بالایی دارد. تنها زمانی که ما روی آن کنترل داریم و می‌توانیم از آن استفاده کنیم، لحظه حال است. اگر روی کار یا هدف متمرکز باشید، به این فکر نمی‌‌کنید که چرا در گذشته اتفاقی که می‌خواستید نیفتاده یا اگر در آینده به اهدافتان نرسید، چه می‌شود. شما الان کاری که باید را انجام می‌دهید. این تنها چیزی است که مسئولیت آن بر عهده شماست و باید به بهترین شیوه انجام شود. همه افراد، توانایی تمرکز دارند؛ چون تمرکز، امری نسبی است و کسی نمی تواند ادعا کند که کاملاً حواس پرت است و یا همیشه تمرکز حواس دارد.

◾علت های از دست دادن تمرکز

۱_ کاری که می‌خواهید روی آن متمرکز شوید را دوست ندارید و انجام آن برایتان ارزش ندارد.

۲_ ذهن پرمشغله‌ای دارید و نمی‌توانید روی یک موضوع متمرکز شوید.

۳_می‌خواهید به صورت همزمان روی چند موضوع تمرکز داشته باشید و همه چیز را به شکل موازی پیش ببرید.

۴_ به دنبال ناجی بیرونی هستید و هنوز مسئولیت صد درصدی زندگی خود را نپذیرفته‌اید.

۵_ در محیطی کار می‌کنید که عوامل برهم زننده تمرکز در آن زیاد است.

۶_ تکنولوژی عامل مهمی در کاهش تمرکز است. به خاطر همین انگشت اتهام را به سمت تلفن‌‌همراه و شبکه‌های اجتماعی نشانه می‌گیریم.

۷_ یکی از عوامل درونی حواس‌پرتی می‌تواند مشکلات درونی مثل اضطراب، ناراحتی، خستگی یا «نشخوار ذهنی» باشد. ( نشخوار ذهنی یعنی تمایل به فکر کردن درباره‌ی تجربه‌های ناخوشایند . اگر بارها و بارها حرف یا رفتاری را در ذهنتان مرور می‌کنید که خودتان انجام داده‌اید یا دیگران در حق شما انجام داده‌اند ، این همان نشخوار فکری است.)

◾راهکار هایی جهت تقویت تمرکز

🔹هر وقت در برابر یکی از عوامل حواس‌پرتی تسلیم شدید خودتان را جریمه کنید.( در صورت تسلیم شدن در مقابل عوامل حواس پرتی با صرف مبلغی مشخص یا حذف موقتی فعالیت لذت بخش به عنوان جریمه خود را متعهد به تمرکز روی اهدافتان کنید)
🔹برنامه‌ریزی داشته باشید.
🔹فقط روی یک کار تمرکز کنید. ( کمالگرا نباشید و اهدافتان را طبق درجه اهمیت و اولویت شماره گذاری کنید و مهمترین فعالیت را با تمرکز حواس شروع و پیش ببرید)
🔹خوب بخوابید و استراحت کافی داشته باشید.
🔹مشخص کنید قرار است روی چه چیزی متمرکز باشید. ( اهدافتان را به صورت شفاف و واضح برای خود مشخص کنید)
🔹اهداف خود را مدام تغییر ندهید. ( دمدمی مزاج گونه عمل نکنید بعد از تصمیم گیری و مشخص کردن یک هدف روی ان تمرکز کنید)
🔹 هدف های بزرگ خود را به اهداف کوچک‌تر تقسیم کنید

🔹اهداف و افکار ذهنی خود را روی کاغذ بنویسید. ( ترجیها به روی کاغذ باشد نه به صورت تایپ)
🔹نظم و تعهد و زمانبندی را تمرین کنید.
🔹روی عملکرد تمرکز ذهنی داشته باشید نه نتیجه.
🔹در دایره ارتباطات خود تجدید نظر کنید. (افرادی که منفی باف و بدون هدف و ساختار هستند و به شما احساس ناامیدی القا میکنند موجب حواس پرتی و کاهش تمرکز شما میشوند)
🔹تکنیک پومودورو (Pomodoro Technique) و روش پس خبا که در مقاله ” تکنیک های افزایش تمرکز (پومودورو و پس خبا)” می توانید با این دو روش افزایش تمرکز بیشتر آشنا شوید .                                                                                                                                                       

تلگرام
واتساپ
پست الکترونیک
پیمایش به بالا