کاریزما

◾کاریزما (Charisma)

کاریزما به معنای ، جذابیت ناشناخته، جذابیت نادیده، جذابیت احساسی و مواردی مشابه میباشد.معنی کلمه کاریزما به انگلیسی می شود جادوی شخصیت یک فرد که باعث ایجاد وفاداری و اشتیاق دیگران در او می شود. در واقع کاریزما نوعی جذابیت در افراد است که باعث می شود دیگران تحت تاثیر قرار بگیرند. یا به عبارت دیگر کاریزما یعنی برخورداری از این توانمندی که باعث میشود دیگران مشتاقانه خواسته هایمان را برآورده کنند و حتی دیگران را نیز برای برآورده کردن خواسته هایمان ترغیب کنند. همچنین فرد کاریزماتیک در لایه های عمیق احساسی بر روی دیگران تاثیر میگذارد و تحسین آنان را برمی‌انگیزد.

◾کاریزما بودن اکتسابی است یا انتسابی؟

گاهی ممکن است با دیدن افرادی که از نظر دیگران بسیار جذاب هستند؛ در ابتدا پیش خودمان فکر کرده باشیم که آنها صرفا دارای انواعی از ویژگی‌های مادرزادی هستند که با آنها متولد شده‌اند و احتمالاً فکر می‌کنیم که این افراد بسیار خوش شانس هستند چرا که همیشه مورد توجه و علاقه دیگران قرار می‌گیرند. با این حال باید بدانیم که کاریزما صرفا یک بهره الهی نبوده و می‌توان با تکرار و تمرین مستمر و هدفمند به شخصیتی کاریزماتیک تبدیل شد؛ زیرا این خصوصیت رفتاری سلسله‌ای از رفتارها،صفات و مهارت‌های ارتباطی است که باید در جهت ایجاد و آموختن آنها تلاش نمود. به طور کلی میتوان  گفت کاریزما یاد گرفتنی است و می توانید در هر سن و سالی به شخصیت کاریزماتیک تبدیل شوید.

 

◾خصوصیات رفتاری افراد کاریزماتیک

🔹به جزئیات دقت میکنند و همیشه حواس جمع هستند : دقت و توجه بالایی به پیرامون خود دارند و در بهترین زمان ممکن، بهترین بازخورد را از خود نشان می‌دهند.

🔹افراد کاریزماتیک انعطاف‌پذیر هستند: افراد کاریزماتیک از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردارند و اکثراً خودشان محرک تغییر و تحول و خلاقیت هستند. وهمین باعث جذابیت و نفوذ بیشتری در انها میشود.

🔹نسبت به مبانی گفت‌وگو آگاهی دارند : این افراد به گفت‌وگو اشراف و تسلط کامل دارند و می‌دانند که چطور باید یک گفتگو را آغاز کنند و آن را پیش ببرند. در واقع به‌خوبی می‌دانند که چقدر و چگونه باید سخن بگویند و چه سخنانی را به زبان بیاورند.

🔹کلام یا فن‌بیان خوبی دارند:  هوش کلامی بالایی دارند .که این هوش کلامی شامل مهارت تیزحسی، انعطاف‌پذیری، فن بیان و سخنوری است،.همچنین ماهرانه صحبت کردن موجب می‌شود به درستی شنیده شویم.

🔹اعتماد به نفس بالایی دارند: داشتن اعتماد به نفس به معنای باور داشتن خود و توانایی‌های خویش است ،فردی با داشتن اعتماد به نفس ، میتواند کنترل اوضاع را در دست بگیرد. تمامی موارد ذکر شده همراه با اعتماد به نفس است که حس اعتماد و اطمینان مخاطب را مانند آهنربایی به خود جذب می کند.

🔹قدرت تحسین و انتقاد : تحسین در رفتار این افراد نقش پررنگی دارد، آنها سخاوتمندانه و البته هوشیارانه تحسین می‌کنند. افراد کاریزماتیک منتقدان خوبی هم هستند؛ آنان در عین بی‌پروایی می‌دانند چطور انتقاد کنند. این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که درست انتقاد کردن علاوه بر اینکه باعث می‌شود نقد راحت‌تر پذیرفته شود؛ موجب  پیشروی بیشتر و بهتر کارها خواهد شد

🔹مهارت خوب گوش دادن : مهارت خوب گوش دادن موجب جذابیت و دوست داشتنی بودن ما نزد دیگران می‌شود. با این روش به افراد نشان می‌دهیم که صحبت‌هایشان برای ما مهم است و زمان گوش دادن مشغول توجه به آنها هستیم نه خودمان.

🔹مهربانی، تواضع و صداقت :این افراد بدون هیچ چشم‌داشتی به دیگران محبت می‌کنند ؛ عشق ورزیدن به دیگران یکی از بهترین راه‌های جذب آنهاست. این افراد به فروتنی شهره‌اند، به چیزی تظاهر نمی‌کنند و رفتار و گفتارشان صادقانه است.

🔹یک صدای دوستانه و پرشور

🔹لبخند همیشگی و جذاب

🔹سرزندگی

🔹زبان بدن پرمعنی و حساب شده : زبان بدن یکی از مولفه‌هایی است که می‌تواند شما را متمایز نشان دهد چراکه به شما این امکان را می‌دهد که راحت‌تر و موثرتر خود را ابراز کنید و احتمال تاثیر پذیری دیگران از شما بیشتر شود. افراد کاریزماتیک معمولاً زبان بدن خوبی نیز دارند.

🔹ارتباطات قوی‌ای دارند: این افراد مهارت‌های ارتباطی خود را به طور خاصی بهبود بخشیده‌اند و تقریباً می‌توانند با هر شخصی حتی با کودک ارتباط کلامی قوی داشته باشند. رفتار آنها در زندگی روزمره به گونه‌ای است که کمتر کسی از صحبت و همنشینی با آنها خسته خواهد شد.

🔹قدرت رهبری و کاریزما : این افراد دارای قدرت رهبری فوق‌العاده‌ بالایی هستند. شخصیت‌های کاریزماتیک به صورت ناخودآگاه و از روی عادت کارهایی انجام می‌دهند که موجب جذب دیگران می‌شود و می‌توانند دیگران را به خوبی رهبری کنند.

 

✔️قانون کاریزما : “کسی نمی خواهد رئیس دیگران باشد”

یکی از مهم ترین قوانین کاریزماتیک بودن این است که این افراد نمی خواهند بر دیگران سلطه و ریاست داشته باشند. بر خلاف چیزی که دیگران درباره شخصیت کاریزماتیک فکر می کنند، آنها کاری برای سلطه انجام نمی دهند، بلکه دیگران میل به حرف شنوی از آنها دارند.

◾چگونه شخصیت کاریزماتیک داشته باشم؟

🔸خودتان را خوب بشناسید: اولین اصل برای کاریزماتیک بودن این است که خودتان را بشناسید و امکان دارد شما بر اصول گفتاری خود تمرکز کنید اما غافل از آنکه زبان بدن ضعیفی دارید!

🔸نقاط قوت شخصیت تان را بشناسید: یکی از راه های کاریزماتیک بودن این است که بدانید در چه مواردی قوی هستید. شناخت کافی نسبت به وضعیت فعلی کمک می کند تا سریع تر به شخصیتی کاریزماتیک تبدیل شوید. بدانید در چه چیزهایی قوی هستید و در چه چیزهایی باید بهتر شوید. روی نقاط قوت خود تمرکز  کنید.

🔸خجالت نکشید : مهم ترین دشمن کاریزما داشتن خجالت است. تمام تلاش های شما برای کاریزماتیک بودن از بین می رود.

🔸از مربی استفاده کنید : بهترین راه برای افرادی که میخواهند بدانند چگونه کاریزما داشته باشیم این است که از یک مربی آگاه کمک بگیرند.مربی مثل فردی که خود کاریزما دارد و به این ویژگی خود آگاهی دارد به خوبی می تواند راهنما باشد و سرعت یادگیری را بالا ببرد و راه های داشتن شخصیت کاریزماتیک را آموزش دهد.

🔸اسم افراد را به یاد بسپارید : این تکنیک ساده کمک می کند تا بتوانید محبوب  دیگران شوید. نام افراد را در همان برخورد اول به خاطر بسپارید و از آن استفاده کنید. این کار باعث می شود به مرور کاریزمای بیشتری در نظر دیگران کسب کنید.

◾اهمیت کاریزماتیک بودن

جذابیت شخصیت و داشتن کاریزما باعث بهبود روابط اجتماعی و تعامل با دیگران می شود. همین امر موجب افزایش انگیزه و انرژی مثبت در زندگی فرد خواهد شد. کاریزماتیک بودن از مواردی است که می‌تواند زندگی انسان را دگرگون کند، آن را به سمت رشد، توسعه و بهبود هدایت کند و زمینه موفقیت شما را فراهم می‌کند و دانستن مهارت های آن در همه جنبه های زندگی به شما کمک خواهد کرد.

◾سخن پایانی

اگر هدف بزرگی دارید و می‌خواهید اثر ماندگاری از خود برجای بگذارید، به همراهی افراد دیگر در مسیر هدفتان نیازمندید و قطعا این همراهی از طریق کاریزما محقق خواهد شد. همچنین می‌بایست باور یادگیری مهارت کاریزماتیک را جایگزین باور ژنتیکی بودنِ مطلق این ویژگی کنید و گام به گام با الگوبرداری از شاخصه های رفتاری افراد کاریزماتیک، به خود در کسب این مهارت کمک کنید.

تلگرام
واتساپ
پست الکترونیک
پیمایش به بالا