طلاق

خلاصه مقاله

طلاق به معنی پایان شرعی و قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است. طلاق از نظر لغوی به معنی رها شدن می باشد. راه حل رایج و قانونی عدم سازش زن و شوهر، فروریختن ساختار زندگی خانوادگی و قطع پیوند زناشویی است. 

◼️طلاق
طلاق به معنی پایان شرعی و قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است. طلاق معمولاً وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد.
اکثر دختران و پسران جوان در اوایل ازدواج، دیوانه وار عاشق هم هستند اما این احساسات آتشین در بسیاری از مواقع به سرعت فروکش کرده و مدتی بعد از ازدواج، بسیاری از اختلاف نظرها آغاز می‌شود. گرفتن تصمیمات شتاب زده و از روی احساسات، مشورت نکردن با همسر و عدم بررسی منطقی مشکلات باعث دامن زدن به تنش‌های بین زوجین می‌شود.
گاتمن روانشناسی است که توانست با راه اندازی ازمایشگاهی زوج های جوان را در ان گرد هم اورده و علل خوشبختی یا شکست را در خانواده ها کشف کند.

◼️️عوامل طلاق از دیدگاه گاتمن:
🔹تحقیر: بوسیله لغات و حرکات بدن به یکدیگر توهین کردن مانند طعنه زدن ، بدزبانی ، فریاد زدن ، چشم غره رفتن و مسخره کردن که همگی اهانت به شمار میروند.
🔹حالت تدافعی: رفتار تدافعی درواقع راهی برای سرزنش کردن شریک زندگی است (من مشکلی ندارم این تو هستی که مشکل داری)یا (خانم=شستن اتومبیل برایم دشوار است اقا=به جای جواب ، توجیه همسرش را نادیده میگیرد و به بی مسئولیت بودن همسرش اشاره میکند)
🔹طفره رفتن : سنگ اندازی و اجتناب از گفت و گو و تماس های کلامی، هیجانی و فیزیکی ( آقا از سر کار به منزل می آید و با انتقاد های فراوان همسرش روبرو میشود او خودش را پشت روزنامه پنهان میکند ،هر چه بیشتر سکوت میکند همسرش بیشتر فریاد میکشد سرانجام اقا از روی صندلی بلند میشود و و از اتاق بیرون میرود او به جای اینکه به همسرش جواب دهد خودش را درگیر نمیکند او با بی اعتنایی به همسرش میخواهد از درگیری اجتناب کند اما او با این کار از ازدواجش اجتناب میکند او سنگ اندازی میکند این رفتار در مردان نسبت به زنان بیشتر مشاهده میشود) .
🔹شروع یک مشاجره با شدت زیاد: اگر گفت و گو شروع تند و خشونت بار داشته باشد سرانجام به رغم همه تلاش هایی که میشود نتیجه مطلوب به دست نمی اید .شروع همراه با خشونت کارتان را به شکست میکشاند
🔹 انتقاد از همسر: میان گله و انتقاد تفاوت بارزی وجود دارد شکایت و گله تنها اقدام خاصی را که همسرتان به اشتباه انجام داده مورد خطاب قرار میدهد اما انتقاد فراگیر تر است.در واقع در شرایط انتقاد، خود همسرتان یا شخصیت او را زیر سول میبرید (از اینکه دیشب اشپزخانه را جارو نزدی ناراحتم ما با هم توافق کردیم که به نوبت اینکار را کنیم .)این یک شکایت است اما (چرا انقدر فراموشکار هستی ؟ من از اینکه باید به جای تو اشپزخانه را جارو کنم متنفرم تو ادم بی توجهی هستی.) این یک انتقاد است به عبارت دیگر گله و شکایت رفتار خاصی را مورد هدف قرار میدهد ،اما انتقاد به خود شخص و شخصیت او حمله میکند.
🔹نشان دادن تنفر و انزجار
🔹فقدان تأیید طرف مقابل در روابط
🔹زبان بدنی منفی

◼️️ازدواجهایی که ریسک بالاتر طلاق دارند:

✔️دسته اول  :
ازدواج هایی که قبل از ۲۵ سالگی آقایان و قبل از ۲۳ سالگی خانم ها صورت پذیرفته:
با توجه به عدم ثبات معیار های انتخاب همسر ، عدم شناخت فردی و شرایط پیرامون ، عدم استقلال فکری ، مالی و ضعف تصمیم گیری ، انتخابهای احساسی و عدم شناخت کافی از جنس مخالف ، این دسته از ازدواج ها یکی از پر ریسک ترین نوع ازدواج ها به شمار میرود و افرادی که در این رده سنی تصمیم به ازدواج و طی مراحل آشنایی دارند لازم است آموزشهای لازم را جهت ارتباط و شناخت صحیح کسب نمایند وبا مشاور و راهنمایی خانواده ها نسبت به آن اقدام نمایند .
✔️دسته دوم :
ازدواج به علت نیاز جنسی:
اگر چه بخش اعظم دلیل ازدواج مردان میتواند به منظور تامین غریزه جنسی آنها باشد و این حق عرفی و شرعی آنهاست ، اما نیاز جنسی نباید تنها دلیل ازدواج باشد چرا که پس ازتامین شدن ، فشارحاصل از شرایط پیرامون زندگی و مسئولیت پذیری و عدم برنامه ریزی میتوانند باعث شکست در ازدواج شود
✔️دسته سوم :
ازدواج تحمیلی:
ازدواجهایی که به طرفین از سوی خانواده یا بر اساس رسم و رسومات تحمیل می شود میتواند باعث گسترش خیانت های جنسی و عاطفی زوجین نسبت به یکدیگر شود.
✔️دسته چهارم :
ازدواج هایی که بواسطه ظاهر و موقعیت اجتماعی طرفین صورت میپذیرد ، اگر چه  انسان مجذوب زیبائی ها می شود و نمیتواند به ظواهر بی اهمیت باشد اما از آنجایی که ظاهر در ابعاد مختلف در گذر زمان عادی می شود و پس از سایر خصوصیات که اکثرا باطنی هستند نمود میکند توصیه می شود زیبایی ظاهری در کنار سایر خصوصیات فردی و شخصیتی افراد  ملاک انتخاب همسر باشد نه تنها دلیل انتخاب
✔️دسته پنجم :
ازدواجهایی  که در آن زن نسبت به مرد برتری دارد:
مسئله این نیست که خانم ظرفیت برتری نسبت به آقایان ندارند بلکه یکی از دلایل درونی خانم ها جهت ازدواج نیاز به یک تکیه گاه قوی است  پس در ازدواج شایسته است مرد در چند عامل برتری داشته باشد
۱- سن( بیشتر بودن سن مرد نسبت به زن )
۲- وضعیت اقتصادی و وجه اجتماعی ( بالا بودن جایگاه شغلی مرد و درامد وی)
۳- قد  ( شایسته است مرد از زن بلندتر باشد)
✔️دسته ششم:
ازدواج های راه دور:
شناخت صحیح یکی از ارکان اصلی جهت انتخاب شایسته همسر است و در شناختهایی که دو طرف نسبت به یکدیگر در فاصله مکانی دوری قرار گرفته اند بخش اعظم ارتباط بوسیله  اینترنت ، تلفن و یا پیامک صورت میگیرد که این سطح از شناخت نمیتواند قابل اکتفا جهت اتخاذ مهمترین تصمیم زندگی افراد باشد، حتی المقدور حتی با توجه به شرایط سختی دوری راه باید شرایط به گونه ای باشد که دو طرف بعد از هر ۱۰ دفعه مکالمه تلفنی یک دیدار حضوری داشته باشند
✔️دسته هفتم :
ازدواج هایی که دو خانواده دارای دو فرهنگ مختلف هستند
اختلافات خانوادگی زمانی بیشتر می شود که دو خانواده آداب و رسوم و فرهنگ مختلفی داشته باشند معمولا این اختلافات شامل : اختلاف بر  سر مهریه – اختلاف بر سر مراسم – اختلاف در زمینه دخالت های خانوادگی – اختلاف سلیقه   لذا فشار روحی و استرس زیادتری بر طرفین وارد می شود ، حتی المقدور شایسته است وصال با خانواده ای هم فرهنگ صورت پذیرد
✔️دسته هشتم:
ازدواجهای اینترنتی:
ازدواجهای اینترنتی پدیده ای که روبه افزایش است ومتاسفانه باعث افزایش آمار طلاق شده است ، شناخت اینترنتی نمیتواند به هیچ وجه شناختی صحیح باشد و بواسطه تایپ و درج کلمات به سطح مناسبی از شناخت نسبت به فرد مقابل دست یافت از اینرودرصد  ریسک در ازدواج های اینترنتی بسیار بسیار بالا میباشد .

◼️️دلایل اصلی طلاق در ازدواج های امروزی:
. ارتباط با عشق سابق
. ازدواج با اصرار خانواده
. ازدواج برای فراموشی رابطه قبلی
. انتظار ایده آل بودن همسر
. ازدواج به امید تغییر
. نداشتن مدیریت حل مسئله

◼️️خصوصیات زوجین خوشبخت:

خداحافظی :این زوج ها هر روز قبل از خداحافظی درباره کارهایی که قرار است در ان روز انجام دهند سوالاتی از همدیگر میپرسند(۲دقیقه در روز،۵روز در هفته،جمعا ۱۰ دقیقه).
تجدید دیدارها: این زوج ها در پایان هر روز کاری یک گفتگوی ارام و بدون استرس با هم دارند.در این فرصت انها میتوانند روابط خود را عمیق تر سازند و از خستگی و دلمشغولی های هم اگاه شوند (۲۰ دقیقه در روز ،۵ روز در هفته و جمعا ۱ ساعت و ۴۰ دقیقه در هفته).
محبت: این زوج ها محبت خود را از طریق رفتارهایی همچون لمس کردن هم ،روابط عاشقانه و بخشش در مواقع مناسب ابراز میکنند (۵ دقیقه در روز ،۷ روز در هفته و جمعا ۳۵ دقیقه در هفته).
قرار هفتگی: این زوج ها یک قرار هفتگی دو نفره در فضایی خلوت و ارامش بخش برای تازه کردن عشق خود دارند(۲ساعت در هفته).
تحسین هم و قدردانی: این زوج ها هر روز حداقل ۵ بار قدردانی و محبت صادقانه ای بین خود رد و بدل میکنند(۵ دقیقه در روز،۵ روز در هفته و جمعا ۳۵ دقیقه در هفته).

✅جان گاتمن دریافته است که اگر هر زوج در هفته فقط پنج ساعت را صرف زندگی مشترکشان کنند روابطشان بهتر خواهد شد.

تلگرام
واتساپ
پست الکترونیک
پیمایش به بالا